Sunday, 21 July 2013

KEMAHUAN MANUSIA



Dear gentle friends...

Hope anda diluar sane kaya dan berjaya dunia dunia dan akhirat Insyaallah....KEMAHUAN.....manusia selalu punya kemahuan...kemahuan utk berjaya, kaya, maju dalam segala hal yg dilakukan, mahu buat itu dan ini, mahu shopping, mahu makan dan lain2.....yup..kemahuan manusia tu terlalu byk.....smpai kadanh2, just jadi angan2 je kan sbb x mampu utk realisasikan.....alahai... mesti kecewa kan bila jd mcm tu...tp tp tp...if dgn angan2 tu, kte jadikan target, then kte berusaha kearah iu, pasti kte akan berjaya kan...


TAPI...satu penyakit yang amat besar bila manusia ni xdapat capai apa yg diimpikan ialah, MALAS...haaaa..klo malas, memg xdapat la nk tolong kan...even klo nk mkn nasik pon kene rajin masak, kene suap ke mulut...klo malas???? Sendiri pikirlah....huhuhu3...
so pilihan ditangan kte...nak rajin ke or nk malas utk capai angan2/impian kte????