Tuesday, 16 July 2013

aktiviti:jalan2 di pagi hari

Assalamualaikum....anda2 semua....hope sihat2 selalu uolls...hari ni pon da 8 ramadhan kan...cepat je masa berlalu....mcm mne ngan ibadah kte? Masih berjaga2 atau sudah ke laut?hope sumenye buat perkara2 yg advance dri segi ibadah utk puasa kali ni..., ana lah tau kan ni puasa terakhir kita....tsk tsk tsk...

eh2....ok2....da abes da membebel....btw...now sy nak citer aktiviti pg sy during ramadhan ni....klo nk ikutkan hati kan (eh, ikutkan hati mati...wakakakak) memg nk tido je lah time pg2 pon...gila malas...tp alhamdulillah, sy kuatkan semangat gak utk kluar....which is pi ke kebun tanam tebu!!!! Haaaaa...memg pengalaman pertama la tanam2 tebu ni....coz skrg ni memg byk perm7ntaan...tu pon target utk raya tahun depan...memg berbaloi2.....pastu kan...after da siap sume, sy pegi pulak kt ada kawasan kandang lembu dkt depan kebun je pon.......ingatkan just kandang lembu je...tapi tapi tapi...ada


KERBAU

Nak pegang pon, sumpah la takut....coz terkenal dengan 'KERBAU NAIK MINYAK' kang dy pi kejar, x memasal....so yg dpt just belai2 lembu je lah...ngan lembu x berapa nak seram sahgat la kan.....tp masa mula2 nak pegang tu cuak gak...aishhhhh...


LEMBU

Sebenarnya, dah lama x pegang haiwan2 yang besar2 ni, klo pegang pon, setakat kucing....so sedang praktiskan THE POWER OF LOVE.....
xkisah la kasih sayang sesama makhluk, haiwan, dan lain2.......see yaaaaaa