Thursday, 19 December 2013

TESTIMONI TILAM KUAT!!

Another testimoni Tilam Kuat a.k.a Bio Belocity Sleep Mate

TESTIMONI BIOVELOCITY SLEEP MATE / TILAM KUAT / SELIMUT DHUHA
Ya Allah! Terkejut bila tengok one of TLCians brother share gambar dia accident. Kalau tengok gambar tu memang tak sangka orang nya masih diberi umur yang panjang oleh Allah. Alhamdulillah, brother Nuzul ditemukan dengan Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) ni selepas accident tu. Daripada tak boleh tidur, sakit nak berbaring akibat slip disc kini beliau semakin sihat.

Itulah nak cerita banyak tak reti kan..apa yang mereka dah rasai..apa yang mereka dapat hasil dari penggunaan BVSM ni..tapi kita hanya boleh tengok beliau sekarang.
Ya Allah..kita hanya berusaha..segalanya Allah yang tentukan.

Sekiranya anda ada ahli keluarga yang mengalami masalah yang sama, saya rasa tak salah sekiranya kita berusaha. Kerana Allah suka hamba-hambaNya yang sentiasa berusaha.

Nak tahu details, jangan malu-malu..boleh call direct/WA/PM saya ya.

Kita hanya berusaha.

Love,
FARIHA
017-654 7262

Thursday, 12 December 2013

CARA JIMATKKAN MINYAK KERETA....~~

ni perkongsian dari pengguna BIOVELOCITY SLEEP MATE untuk jimatkan minyak kereta...

cara nak jimat minyak kereta???jom guna biovelocity sleep mate


Semasa kelas coaching Selasa malam lepas, konsultan baru CDM Lin, Pn Norasyikin UTM Ummu Nur kata 'ada sesuatu yg pelik berlaku, saya isi minyak penuh tank hari Sabtu, malamnya sy ambik 2 BVSM dari akak letak je dalam bonet kereta ...ahad kami memang ke senai, tmn u, senai ke sana sini, pastu sampai malam ni meter tu tak turun..masa tu dah pelik...isnin kerja macam biasa, suami bawa kereta ke office di Senai, then sampai selasa malam ni masih tak gerak meter tu....Tadi katanya, Rabu tengahari baru gerak sikit tak smpai 1 takuk lagi... 

Selepas tu leader saya Norlidah Nordin pun kata ...' Laa...baru perasan patutla, biasanya kalau sampai sekian sekian jumlah KM perjalanan dah kena tuang minyak, tapi dah 2 minggu duit minyak jimat, mmg perasan tapi takle terpikir sebab tu... sy mmg maintain 3 BVSM letak dalam kereta'

Then saya pulak kata.. ' Sy mmg perasan sb sy kan suka buat testing2 ni..(hahaha...once a researcher, always a researcher).. Kereta Myvi sy kalau terlupa isi minyak dan nak abis minyak tu dia akan tersekat2 beberapa km pastu akan mati enjin. So kalau dah tersekat2 tu kalau sy g tuang minyak RM70 (tank kosong asalnya). Tapiiii... baru2 ni, meter dah kosong, kereta masih smooth jalan, then sy malas nak tunggu dia tersekat2, so g petrol station...RM72!!! Ya Allah...mmg kosong tank sy masa tu tapi pelik kan kereta boleh lagi jalan smooth tak tersekat2'

So, CDM Lin pun call CDM Otai James Ah Hock... sy tanya 'kes ini mistik (tak agak2) atau ada scientific explanation, kalau ada please explain'

Dia jawap 'Tq to matahari (Tq Allah yg mencipta matahari), dia ada bagi kita ini rezeki utk dapat rasai kesannya menerusi teknologi Bio Velocity.. You tau tak CDM Lin? Bio velocity ini teknologi- ia boleh di applikasikan dalam pebagai benda termasuk pakaian dan makanan...sleep mate ini kita applikasikan dlm pelapik tilam..ini teknologi sgt hebat.. You know Shell V-power? (V tu velocity ker??) hanya beberapa titis sahaja letak itu lebih kurang punya teknologi dlm minyak, kereta jalan begitu smooth, performance bagus dan jimat minyak... inilah lebih kurang teknologinya.. V-power dulu di jual dekat rm4/liter dan kalau tuang penuh 1 tank jimat 1 liter minyak.. tapi sekarang Vpower takde lagi'

Wahh!! bila saya kira... V-power baru jimat 1 liter kalau tuang penuh tank...tapi dgn Bio Velocity... berliter2 tu jimat....MasyaAllah... Maknanya kalau beli 1 BVSM ni, malam bawak tidur, siang masuk dalam kereta, kat office sandar kat belakang....sejuk kang, boleh buat selimut...:):) Tqvm Ya Allah atas nikmat yang sangat best ni!!

ni perkongsian dari pengguna BIOVELOCITY SLEEP MATE untuk jimatkan minyak kereta...


TAK RUGI PUN CUBA KANN...JOMSSS ADA REBATE TAU SKRG NI...APA LG...REBUT PELUANG BERAMAI2 YAAA

kat sini ada option untuk anda2 yang mahu beli biovelocity sleep mate...jomsss usha SINI jomss

WITH LOVE
FARIHA
017-654 7262

Wednesday, 11 December 2013

food for the soul

kecilkan halangan,besarkan peluang

usaha yang berterusan pasti akan membuahkan hasil

Kalau diikutkan, jarang sangat orang yang masa awal2 mula buat business nie, perjalanan nya pasti akan smooth. Pasti ada cabaran dan rintangan. And those challenges, obstacles yang akan menjadikan diri kita lebih matang, and lebih berpengalaman. 
So, always face your challenges. And the beat part about this business, sebab ada mentor tolong guide kita. Mentor dah lalui dulu cabaran dalam business nie. So, sekurang2nya, we won' make the same mistake dah...

Tanpa keberanian,mimpi tidak akan jadi kenyatan

tanpa keberanian,mimpi tidak akan jadi kenyataan

Tuesday, 10 December 2013

Ingat Sebelum

ingat mengingat dan berpesan-pesan pada kebaikan

HOT HOT HOT....ITS HOT

Sinar matahari sangat bermanfaat sebagai sumber energi utama untuk mengubah provitamin D yang terdapat pada jaringan kulit menjadi vitamin D. Pembentukan vitamin D pada manusia memang sebagian besar difasilitasi oleh sinar matahari.
Vitamin D juga tak hanya sangat baik untuk tulang saja, namun juga sangat berperan untuk mencegah bebagai macam penyakit yang mematikan seperti vein thromboses atau penggumpalan darah di kaki.
Salah satu cara untuk mendapatkan sinar matahari yang cukup ialah dengan berjemur selama kurang lebih 30 menit dalam setiap hari. Dan berikut ini merupakan beberapa manfaat yang akan diperoleh dari berjemur di bawah sinar matahari pagi.

Menurunkan Kadar Gula Darah

Sinar matahari akan memberikan kemudahan proses penyerapan glukosa masuk ke dalam sel-sel tubuh. Hal ini akan merangsang tubuh untuk mengubah gula darah menjadi gula yang tersimpan (glycogen) pada hati dan otot. Dengan demikian gula darah akan turun. 

Meningkatkan Sistem Kekebalan Tubuh

Pancaran sinar matahari yang mengenai tubuh akan menambah sel darah putih terutama limfosit yang digunakan untuk menyerang penyakit. Antibodi juga akan (gamma globulins) bertambah.
Pengaruh ini akan bertahan sampai 3 minggu. Nitrofil membunuh kuman-kuman lebih cepat setelah pernapasan dengan sinar matahari. Sepuluh menit di bawah sinar ultraviolet satu atau dua kali setiap minggu dapat mengurangi flu sebesar 30-40 %. 

Penawar Infeksi dan Pembunuh Bakteri

Sinar matahari membantu membunuh bakteri penyakit, virus, dan jamur. Hal itu berguna untuk perawatan TBC, erysipelas, keracunan darah, peritonitis, pneumonia, mumps, dan asma.
Beberapa dari virus penyebar kanker ditaklukkan oleh sinar ultraviolet (UV) ini. Infeksi jamur akan bereaksi terhadap sinar matahari. Dalam waktu 10 menit saja bakteri yang berterbangan di udara dapat dilumpuhkan oleh sinar matahari. 

Meningkatkan Kebugaran Pernapasan

Sinar matahari dapat meningkatkan kapasitas darah untuk membawa oksigen dan menyalurkannya ke jaringan-jaringan. Faktor lain yang bisa membantu meningkatkan kebugaran pernapasan ialah bahwa glikogen bertambah di hati dan otot setelah berjemur matahari.  

Sinar Matahari Membantu dalam Pembentukan dan Perbaikan Tulang

Dengan bertambahnya kadar vitamin D dalam tubuh karena terkena sinar matahari, otomatis dapat membantu meningkatkan penyerapan kalsium dan sangat menolong pembentukan dan perbaikan tulang dan mencegah penyakit tulang.
Mendapatkan sinar matahari di negeri tropis seperti di Indonesia tidaklah sulit. Sinar matahari memiliki banyak manfaat kesehatan untuk tubuh. Mendapatkannya secara rutin harus diprioritaskan.
Mulai saat ini, rajin-rajinlah untuk memanaskan tubuh Anda terutama di bawah sinar matahari pagi yang sangat berperan dalam mengubah provitamin D menjadi vitamin D untuk kebaikan tubuh.
pssttt..anda nak tahu rahsia x...sebenarnya kan.....SELIMUT BIOVELOCITY SLEEP MATE AKA SELIMUT DHUHA pon ada sumber CAHAYA MATAHARI PAGI tau.....thats why ktorg panggil SELIMUT DHUHA...

LOVE
FARIHA
017-654 7262

Its all About Love

Its all about love


We Love Top Leaders Circle

tlc top leaders circle galaxiest part time business full time business hai o

#WeLoveTLC! Every friday night mesti dtg #TLCC to ensure that positive vibes sentiasa ada dlm diri. Nak buat business kena selalu dikelilingi oleh orang-orang yang positive supaya business kita tak mudah rapuh. And the best thing is bila dtg majlis ilmu ni, kita dpt jumpa mentor2 kita. Dapat 2,3 ayat pembakar semangat pun jadi lah. Itu boleh buat bekalan for the next week tu. I love #TLC !#topleaderscirlce #salhazain #themillionairesproject#normarameli #kualalumpur #malaysia

SYOKNYA BVSM ~ KUTU ~ CASH



best nya tidur dengan bv, sakit pinggang,slip disc,

ASSALAMUALAIKUM UOLLSSS...
HOPE SIHAT2 SAJA YEAAHHH

BTW,SKRG NI RAMAI ORG NGAH SYOK2 NGAN BIOVELOCITY SLEEP MATE KAN...

SO NOW SAYA NK BG OPTION KAT ANDA2 SEMUA CARA UNTUK BELI BIOVELOCITY SLEEP MATE DENGAN MUDAH...

NAK TAHU CARANYA??
JOMSS CHECK DI BAWAH JOMSSS

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PAKEJ 1

CASH~RM1288

MENGANDUNGI

promosi biovelocity sleep mate,murah
DAN
PB WASH (BOLE JUGA DIGUNAKAN UNTUK BASUK BIOVELOCITY SLEEP MATE)
DAN
FREE POSTAGE
DAN
REBATE RM120
HAAA...SYOKKAN...SIAP ADA REBATE LG TU...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PAKEJ 2

tiada lagi kesan kotor
MAIN KUTU~RM200/BULAN 
(UNTUK 6 BULAN/6 ORANG/DAPAT MENGIKUT GILIRAN)
ORANG YANG DAPAT GILIRAN AKAN BAYAR EXTRA RM88...SO TOTAL RM1288
DAN
PB WASH (BOLE JUGA DIGUNAKAN UNTUK BASUK BIOVELOCITY SLEEP MATE)
DAN
FREE POSTAGE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
HAAAA.....SYOK KAN DAH ADA PILIHAN UNTUK MEMBELI...
SO JOMSSS SIHAT2 DENGAN BIOVELOCITY SLEEPMATE JOMSSSS...
LOVE
FARIHA
017-654 7262 (WA/WECHAT/CALL/MSG)
Norfariha binti Abdullah (FB)

kenapa perlukan tidur yang cukup ?





10 SEBAB KENAPA ANDA PERLU MEMILIKI BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM)


tidur yang berkualiti dari medium cahaya semulajadi

(1) Hanya tengok sahaja pada BVSM selama 10 saat sudah dapat


rasa tenaganya;


(2) Selamat! Tidak perlukan elektrik semasa digunakan atau untuk


charge. Jika perlu recharge, hanya perlu jemur di bawah


cahaya matahari pagi pukul 7-10 pagi;



(3) Cara menggunakan? TIDUR SAHAJA! Insya Allah, sakit-sakit


akan beransur pulih. Mudah kan?;



(4) Senang dan mudah dibawa ke mana-mana sebab ianya ringan.


Malah untuk “long drive” boleh letak sebagai alas belakang


driver untuk lebih tenaga dan mengelakkan sakit belakang;



(5) Mengurangkan kesan radiasi dlm badan. Semua org


menggunakan handphone. Did you know, handphone adalah


antara gadget yang menyumbang radiasi tinggi. Oleh itu BVSM


bantu membebaskan radiasi dalam badan;



(6) Untuk kurangkan radiasi kepada anak-anak. Kini, anak-anak


bermain menggunakan pelbagai gajet dan alat komunikasi


seperti komputer, ipad, tab yang juga menyumbang radiasi.


Sedarkah anda bahawa anak-anak sekarang didedahkan

kepada radiasi lebih awal?;



(7) Hilangkan stress, menstabilkan emosi;



(8) Kebanyakan orang susah hendak tidur ataupun mengalami


masalah insomnia;



(9) Kebanyakkan orang cepat letih, cepat penat dan kurang


mendapat rehat yang berkualiti. Semua itu antara penyebab


kehidupan yang kurang kualiti;



(10) Zaman sekarang ramai yg mudah mendapat penyakit seperti


gout, senggugut, sukar mengandung, sakit sendi, saraf, darah


tinggi, kencing manis, jantung, asma dan pelbagai lagi. BVSM


didapati dapat membantu pesakit-pesakit di atas.



SAPA SUKA MELANCONG...


Assalamualaikum...

hye2...apa khabar semua???hope sihat saja...
btw,kat sini sapa suka melancong???
haaaaa...since saya sekarang dah bekerja di Kedah, so that saya nk bercerita pasal negeri kedah...

eh??? Kedah???awat jauh sangat tu...dri Selangor turun ke Kedah...for me,jauh2 la best kannnn....lagi pon xde sesak sangat compare to kerja di KL...haaa...amacam...ok x???hoho

haaa...yang kat bawah ni adalah antara tempat2 yang menarik disini....ada tempat yang fariha penah pi and x penah pi...by the way,fariha cerita mana tempat yang fariha pernah pergi aja lah ya


TEMPAT MENARIK DI KEDAH
masa tu mula-mula masuk kerja....and masih excited lagi lah nak berjalan..
so that ni la tempat yang pergi masa mula



-  Gunung Jerai (penah dah...syokkkk)
syok nya pergi gunung jerai

-  Pantai Merdeka (penah dah...syokkkk)

signboard

-  Pantai Tanjung Dawai (penah dah...syokkkk)

ok..sebenarnya banyak lagi tempat yang menarik di Kedah ni....tp akan pi kemudian la....esp Langkawi...

so stay tunee......!!




Monday, 9 December 2013

Wednesday, 4 December 2013

SEGMEN SALAM PERKENALAN

"SEGMEN SALAM PERKENALAN"



ASSALAMUALAIKUM
HYE2,HOPE ANDA2 PARA BLOGGER DAN KAWAN2 DILUAR SANA SIHAT2 SAHAJA.
BTW,UNTUK PERMULAAN/PERKENALAN,SAYA NK BUAT.
UNTUK SALAM PERKENALAN INI,LETS JOIN BEB



1) BUAT 1 POST MENGENAI SEGMEN INI (DAN COPY AND PASTE SEMUA DI BAWAH)

2) PERKENALKAN DIRI ANDA (NAMA,NAMA BLOG AND LAIN2)

3)KOMEN ANDA TENTANG BLOG INI (MUNGKIN NK BAGI CERIA OR APA2 KOMEN)

4) NAK MINTA TOLONG ANDA2 BOLE???TOLONG LIKE PAGE SAYA DI FB DAN FOLLOW BLOG SAYA JUGA

5) AND BACA LINK2 DI BAWAH.
- SINI
SINI
- SINI 
- SINI
- SINI
- SINI
- DAN SINI

6) SHARE LA SEGMEN NI DENGAN KAWAN2 ANDA (3 ORANG YANG PALING AKTIF BERBLOG-IF LEBIH PON BOLEH JA-DAN MAKE SURE IF DAH TAG,BGTAHU MEMBER TU BAHAWA MERAKA DI TAG YA)

7) PLEASE LETAKKAN DISINI NAMA ORG YANG INVITE ANDA UNTUK BUAT SEGMEN INI (LETAK NAMA DAN BLOG SEKALI) -BTW,ADA HADIAH MISTERI UNTUK SAPA2 PENG-INVITE YANG PALING BANYAK-

8) BILA DAH SIAP BUAT POST MENGENAI SEGMEN INI,PLEASE LETAKKAN LINK ANDA PADA KOMEN POST INI YEAAHHH

9) POST INI AKTIF SELAMA SEBULAN BERMULA 28 NOVEMBER 2013-28 DISEMBER 2013



SALAM PERKENALAN SEMUA

FARIHA 
(CALL/MSG/WASAP/WECHAT)017-654 7262
FB (Norfariha binti Abdullah)