Wednesday, 13 November 2013

SAKIT KAN BILA BENGKAK SUSU

premium beautiful,bengkak susu,LONG BRA,LONG GIRDLE,WAIST NIPPER,BUSINESS,IBU,BAPA,MAMA,MOMMY,TESTIMONI BIOVELOCITY SLEEP MATE

Semoga dgn testimoni ini dapat membantu ibu2 yg same kes dgn kak ieda...
KREDIT TO KAK IEDA RANI




** Setelah 4 hari bsalin akk memang tkleh direct breast feed baby faris....doktor mintak susu dr akk..power of susu ibu sgt hebat...terima kasih hospital ampang memang support fully breast feed....

Hari ketiga akk cuba urut dgn bantuan nurse utk stimulate susu tu..perah guna tangan dan pam juga..pada mlmtu hanya keluar 3 titik sahaja..tetapi nurse tetap ambik suapkan pada baby faris..dia cakap Allah dah cipta kolestrum dr susu ibu terbaik utk baby...mghalang kuman 2 yg tk baik dlm tubuh baby diawal kelahiran dia ni...walaupun 3 titik khasiat dia hanya Allahjer tahu.

Doktor nasihat tetap pam..sebab baby tak leh nk hisap direct...fokus susu pasti akn banyk walaipun bjam jam akk pam hanya keluar setitik dua titik jer...mlm ketiga tu akk pam shgga 2 jam..hanya 3 4 titik juga keluar..sampai naik kebas urat blakang pgang sebab kita baru lps bsalin kan..tapi kasih ibu utk ank mgatasi sakit tu...

Akk pam tiada jemu..buat power pumping spuluh minit sekali sehingga satu jam..dan rest sejam buat lagi..hingga tk tido utk hntr ke otak bahaya akk nk susu..supply n demand...

Hari keempat breast akk mula bengkak yg amat..sakitnya hanya Allahjer tahu...kita nk bg baby tk boleh...walaupun akk pam..keluar susu..bengkak dia tk hilang..ngilu dia mcm org tores2 ngn pisau..panas..mula nk demam..sampai akk nk sesak nafas..tketar ketar..akk ambik air suam..tuam ngn tuala panas mcm biasa akk buat yg ank dulu2..ni lg teruk bengkaknya..sakitnya....

Lps tuam bengkak hilang sikit...tapi sakit tetap ada bdenyut denyut..walaupun akk pam ada keluar susu dapat 4oz..tapi sakit tetap ada hingga kat belakang dan pgang..sakit bsalin lg..kaki tangan semua kebas sebab tk cukup rest ulang alik tgk baby faris kat Nicu..

Dlm keadaan sakit tketar ketar..sampaijer rmh akk terus capai premium beautiful corset akk pakai 1 set..alhamdullilah akk bleh pakai saiz girdle 76..bekung 70..4 hari bsalin!!..tapi bra akk ambik saiz akk dolu2 95C nk besar sikit lilitan sebab akk nk pam..dan tk mahu ketat sebab tgh bengkak dan sakit..

Ya Allah ajaib nya PB kitani..akk pakai jer dlm 15minit hilang sakit pgang...breast akk bhenyut bdenyut..hilang serta merta sakit tu..breast jadi lembut dan akk pam lps tu dah tk sakit dapat 6 oz!!...

Pg ni hari kelima..akk segar badan...breast dah tk sakit...susu makin btambah..alhamdullilah..dsamping tu akk tido balut BVSM sama..bpeluh peluh akk..segarrr sgt tk payah nk bsauna..n btungku..maklumlah nk cari tungku mana kl ni..nk urut pun tk tahu tukang urut mana..tapi alhamdullilah premium beautiful.vorset dan bvsm sgt membantu ibu dalam pantang..nak2 kes mcm akk ni....******

Knapa ibu2 hamil..bsedialah dgn set pb dan bvsm anda...sgt2 mbantu...sakit bengkak susu dan sakit urat lps bsalin hanya Allah jer tahu sakitnya....Pb memang terbaikkkkkkkk!!!